Verbinden

Als verbinder werk ik met maatschappelijk relevante organisaties en mensen die samen impact willen maken. Organisaties die de wereld een stukje mooier en duurzamer willen maken. Ze werken aan complexe vraagstukken die je niet alleen kan oplossen. Verbinding is essentieel voor het bereiken van succes.

Samenwerken met veel betrokkenen binnen en buiten de organisatie is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Als externe verbinder zorg ik voor een fris perspectief en creëer een wij-gevoel.

Hoe kan ik helpen verbinden?

Vaak is er al zoveel waardevols aanwezig. Wat ik doe, is jullie talenten en kwaliteiten zoeken, zichtbaar maken en bij elkaar brengen. We zien waar de energie zit en wat er nog nodig is. Ik zorg voor het teamgevoel, zodat we werken met plezier en energie. En concrete resultaten waar je samen mee verder kunt.

Een voorbeeld hiervan is de innovatieve en intensieve samenwerking tussen 4 ingenieursbureaus en 3 overheden die ik heb opgezet, voor een betere beoordeling en behoud van oude metselwerk boogbruggen in Den Bosch. Met de huidige rekenmethodieken moesten deze bruggen worden versterkt of vervangen. Omdat het zonde is om ieder afzonderlijk oplossingen te verzinnen, ben ik initiatiefnemer geweest om alle krachten en kennis te bundelen en heb voor draagvlak gezorgd. Gezamenlijk zijn we tot innovatieve oplossingen gekomen, waardoor deze bruggen behouden kunnen worden. Deze kennis is landelijk gedeeld, zodat ook anderen hiervan gebruik kunnen maken.

Mooie woorden van anderen

“Creativity takes courage”
- Henri Matisse

Portfolio

Iedere opdracht is maatwerk. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van eerdere opdrachten en ervaringen. Klik op een afbeelding voor een omschrijving.

Meer weten over de mogelijkheden in jouw organisatie? Bel 06 16075878 of mail: yvonne@couragebetekent.nl

Echte verbinding binnen en buiten je organisatie zorgt voor een beter resultaat. Door gebruik te maken van alle talenten, kennis en kwaliteiten die er al zijn, zorg ik ervoor dat jullie samen sterker en impactvoller zijn.

Dankzij gesprekken, interactieve werkvormen en sessies creëer ik de juiste voorwaarden om samen doelen te bereiken. Ook als de karakters uiteenlopend zijn. Ik zie wat er echt speelt en weet de juiste snaar te raken, zodat beweging ontstaat.
Samen halen we de verschillende (beleids)doelen, vragen en visies van de betrokkenen naar boven. Dankzij verbinding en verbeelding, ontstaat helderheid, (bestuurlijk) draagvlak en bevorder je een gevoel van gezamenlijkheid.

Over mij

Hi, mijn naam is Yvonne. Door de ervaring die ik opdeed als bruggenbouwer bij de Overheid, weet ik wat er nodig is om een duurzame stevige verbinding te maken. Bruggen verbinden mensen van a naar b. Ik verbind mensen met elkaar om samen te werken aan een gezamenlijk doel, ambitie of opgave.