Verbeelden

Heb je een (complex) vraagstuk, dan maak ik het helder. Voor jou en voor anderen. Hoe ik dat doe?
Door verbinding te maken, de juiste vragen te stellen en goed te luisteren, haal ik naar boven waar het
echt om draait.
Door te tekenen breng ik voor jou letterlijk en figuurlijk de essentie in beeld. Met een toegankelijke visual
kun jij krachtig jouw verhaal vertellen, anderen hierin meenemen en je doelen bereiken.

Wat kan ik voor jou betekenen?

Verbeelden kan in veel verschillende vormen. Aan het begin van een samenwerking bespreken we altijd samen waar je nu staat en komen we al schetsend tot de kern van je vraagstuk. Daarna werk ik het uit en schaven we – waar nodig – bij. Hieronder een greep uit de mogelijkheden. Er is geen one size fits all, dus neem vooral even contact op als je denkt dat ik je kan helpen bij het verhelderen van je verhaal.

Jouw essentie in beeld

Samen brengen we in beeld dat wat er al is, waar jij voor staat en wie jij/ jullie zijn. Ik ben een soort schatzoeker en breng de pareltjes naar boven. Datgene waarvan jij en jouw klanten gaan stralen, waar jouw hart een vreugde sprongetje maakt. Voor jou persoonlijk, maar natuurlijk ook voor jouw bedrijf of organisatie. Het wordt zichtbaar voor jou en anderen waarom je de dingen doet zoals je doet en hoe jij werkt. Zo trek jij als vanzelf de best passende opdrachten, samenwerkingen en mensen aan.

Toekomst(dromen) in beeld

Jouw dromen, missie, visie, doelen en ambities breng ik letterlijk en figuurlijk in beeld. Zodat je niet alleen in je hoofd luchtkastelen bouwt, maar ze zichtbaar maakt om die dromen daadwerkelijk waar te maken. Als je het voor je ziet, kun je makkelijker bedenken hoe je er kan komen en stappen zetten richting jouw ideale plaatje.

Praatplaat die raakt

Hoe vaak heb jij zitten luisteren naar een gortdroge Powerpoint presentatie? Je gedachten dwalen af. En aan het eind zweven er nog wat woorden en zinnen in je hoofd, maar weet je niet meer waar het precies over ging.


Dit kan anders! Door beeld te koppelen aan tekst, wordt het dubbel opgeslagen in ons hoofd (dual coding). Met een praatplaat vang je de aandacht van je publiek, vertel je jouw verhaal en onthouden anderen veel beter wat er gezegd is. Ook kun je het verhaal zo later makkelijk weer boven water toveren. Ideaal wanneer je het gesprek (thuis, elders) verder wilt brengen.

Roadmap of stappenplan

Je droom, ambitie of doel is helder, de weg ernaartoe nog niet. Met een roadmap/stappenplan breng ik het proces in beeld. We gaan uit van de huidige situatie en blikken vooruit naar de ambitie die er is. Vervolgens verzamelen we ideeën. We prioriteren en brengen de concrete stappen in beeld. Zodat er vandaag al stappen gezet worden en er beweging ontstaat.

Visueel verslag

De essentie van wat er gezegd is in een fris helder en pakkend verbeeld. Zodat het gesprek verder gaat, ook na de bijeenkomst. Dit kan live of naderhand (op basis van opnames).

Mooie woorden van anderen

“Logica brengt je van A naar B verbeeldingskracht brengt je overal”
- Albert Einstein

Portfolio

Iedere opdracht is maatwerk. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van eerdere opdrachten en ervaringen. Klik op een afbeelding voor een omschrijving.

Meer weten over de mogelijkheden in jouw organisatie? Bel 06 16075878 of mail: yvonne@couragebetekent.nl

Over mij

Hi, ik ben Yvonne. Verbeelden en verbinden is wat ik het liefste doe. Het zoeken naar pareltjes, deze zichtbaar maken, samenbrengen en dan ook echt gaan bouwen. Natuurlijk samen met anderen, want dan heb je plezier en geniet je samen van het resultaat.